Freek Braeckman moest plannen afblazen: “Kwam er snel achter dat het geen goed idee was”
COS
Freek Braeckman moest plannen afblazen: “Kwam er snel achter dat het geen goed idee was”
Foto: Photonews

Freek Braeckman zal binnenkort het jaaroverzicht van 2020 presenteren. Dat overzicht kreeg de titel ‘Uw film van het jaar’.

“Is het leven altijd rozengeur en maneschijn? Spiegel ik een te positief beeld voor van het leven?”, zo begint een lang bericht op ‘Would Be Chef’, de blog van Sven Ornelis. De radiopresentator vertelt hoe hij de afgelopen week enkele boze reacties kreeg van volgers, die niet opgezet waren met de foto’s en filmpjes van zijn vakantie in Barcelona die hij online plaatste.

“Gewoon: vakantie zoals het is. Genieten. Even bijtanken. Dat irriteert een aantal mensen blijkbaar. Ik zou, volgens hen, door constant van die filmpjes te posten met “happy” momenten, totaal geen rekening houden met de mensen die het minder hebben.”

“Ik probeer het te snappen, en geloof me: het is in geen duizend jaar de bedoeling om mensen te kwetsen. De afgelopen maanden was ik zelfs bijna niet in Barcelona. Ik heb gigantisch drukke weken achter de rug, met bijna alle weekendnachten twee tot drie dj-sets, in alle uithoeken van ons donkere landje."

Excuses

“En ja: als het dan eens vakantie is, dan werk ik lekker door, maar dan geniet ik ook. Dan drink ik eens een goed glas. Dan hou ik van een concertje. Dan ben ik dankbaar dat ik in deze mooie stad Barcelona mag zijn. Dat ik mag koken voor goede vrienden. Dat ik tientallen kilometers wandelen kan. En dan toon ik ook op mijn sociale media dat ik happy ben.”

De presentator beseft naar eigen zeggen wel dat het leven voor heel wat mensen lastiger is, iets wat hij in eigen vrienden- en familiekring ziet. “Sorry dus. Ik ben van nature gewoon een positieve mens. Ik heb veel energie en ik ben gelukkig gezond. Ik zie eerder een half vol glas dan een half leeg. En hij besluit: “Als ik met deze levensstijl mensen beledig en depressief maak, excuses, maar geloof me: dat is echt nooit mijn bedoeling.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.