Francesco Planckaert en Christopher Timmerman vechten 'battle van de Planckaerts' uit: "Die gaat afzien"
COS
Francesco Planckaert en Christopher Timmerman vechten 'battle van de Planckaerts' uit: "Die gaat afzien"
Foto: VTM

In 'Viktor vs. Francesco: Het Belgisch Kampioenschap' neemt Francesco Planckaert het wekelijks op tegen Viktor Verhulst. Nu stond Francesco oog in oog met z'n eigen familie.

In 'Spartacus Run' op VTM was het woensdag 'De battle van de Planckaerts'. Francesco Planckaert nam het op tegen zijn schoonbroer Christopher Timmerman. Dat zou weleens tot familievetes aan de kersttafel kunnen leiden. "Die zijn al gebeurd", klonk het vooraf.

Een hele week hadden Francesco en Christopher elkaar al zitten opjutten. Maar eigenlijk doen ze dat al heel hun leven. Vandaag heeft dat vaak met lopen te maken. "Vroeger was dat om het eerst tot aan de boom. Echt, dat was permanent. Om het meeste pompen of optrekken. Nu nog."

Ze waren met één wagen naar het Spartacus Run-parcours afgezakt, maar eigenlijk waren dat er volgens Francesco beter twee geweest. "Want, ik weet, als ik hem ga kloppen, wil hij niet in dezelfde wagen naar huis rijden", zegt hij. "Wie er ook verliest, die gaat afzien bij ons. Honderd procent", besluit Christopher.

Francesco schatte zijn kansen vooraf niet hoger in dan die van Christopher. In het lopen is de echtgenoot van Stephanie Planckaert immers een stuk beter. En dat is ook gebleken. Christopher rondde het parcours af in 19'28, Francesco in 20'59. Goed voor de voorlopig eerste en derde plek in het klassement.

Meer nieuws

Meer nieuws

.