VTM

Frances Lefebure heeft een belangrijke oproep: “Dat is toch onaanvaardbaar?”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Kinderarmoede is in ons land een schrijnende problematiek. In een speciale ‘Make Belgium Great Again’ wordt het probleem aangekaart.

“Je kunt het je nauwelijks voorstellen, maar in dit rijke land zijn er gezinnen waar ze een boterham minder moeten eten om een boek voor de kinderen te kunnen kopen. Dat is toch onaanvaardbaar?”, vertelt Frances Lefebure verontwaardigd in Het Nieuwsblad. “In ons land leven ongeveer 466.000 kinderen in armoede.”

De aflevering wordt op 29 december uitgezonden, maar er is ook een actie aan verbonden. Die werd vandaag al gelanceerd.  “Op de website www.makebelgiumgreatagain.be kunnen mensen cadeautjes aankopen voor kinderen in armoede. Van educatief speelgoed over uitstapjes tot en met boeken.”

Schaamte en taboe

Het draait volgens Frances echter niet alleen om die geschenken. Ze wil kinderarmoede bespreekbaar maken. “Het is nog te sterk een verborgen probleem waar schaamte en taboe rondhangt”, aldus Frances.

Zij nam voor de aflevering interviews af met gezinnen in armoede. “Daar zitten heftige getuigenissen tussen. Een mama die vertelt dat ze in krappe weken zelf hongerlijdt zodat haar kinderen genoeg zouden hebben, dat is schrijnend.”