Ex-manager ontkent bewering Marlène de Wouters over vertrek bij VTM
COS
Ex-manager ontkent bewering Marlène de Wouters over vertrek bij VTM
Foto: Photonews

Marlène de Wouters deed deze week een verrassend verhaal uit de doeken. Zo vertelt ze dat haar contract bij VTM niet verlengd werd, nadat ze slachtoffer was geworden van '#MeToo'.

Marlène de Wouters weigerde jarenlang avances van een man in een machtspositie bij VTM. Haar exlusiviteitscontract bij VTM werd in 2002 niet verlengd. Volgens Marlène was dat een direct gevolg van de avances waarop ze niet inging.

Dat ze slachtoffer geworden is van grensoverschrijdend gedrag, wordt niet betwist. Anderzijds zou dat volgens insiders geen rol gespeeld hebben bij de onderhandelingen over het contract. Dat zegt ook Rick Tubbax, de manager van Marlène begin jaren 2000.

Volgens Rick sloeg VTM een andere richting in en paste Marlène minder in het nieuwe plaatsje. "Omdat er geen concreet project was voor Marlène, werd haar exclusiviteitscontract niet verlengd", legt hij uit in Het Laatste Nieuws.

"Dat was met onderlinge instemming: als er wel een programma gevonden werd voor Marlène, zouden we de draad weer oppikken. Maar dat is nooit gebeurd", aldus Rick Tubbax in de krant.

Meer nieuws

Meer nieuws

.