'Dany Verstraeten geeft de échte reden waarom hij nu plots besloot om met pensioen te gaan'
PMN
'Dany Verstraeten geeft de échte reden waarom hij nu plots besloot om met pensioen te gaan'
Foto: Photo News

Dany Verstraeten is dinsdag begonnen aan zijn pensioen. Hij was 38 jaar lang nieuwslezer bij VTM.

Het afscheid van Dany ging niet onopgemerkt voorbij. Alle collega’s verschenen samen op de set om hem uit te zwaaien.

Dany heeft uiteraard goed nagedacht voor hij besliste om met pensioen te gaan. Er zijn verschillende dingen die de doorslag gegeven hebben.

“Volgend jaar komt er een zwaar verkiezingsjaar aan”, legt Dany uit in Het Laatste Nieuws. “Ik dacht: ‘ofwel doe je het helemaal uit, inclusief de regeringsvorming achteraf, ofwel stop je nu’. Ik wilde niet stoppen halverwege het traject.”

Dany zal dan 68 jaar. En de leeftijd is ook een factor die de doorslag gegeven heeft. “Ik heb altijd gezegd de job niet tot mijn zeventigste te willen doen: dus ik dacht dat het nu de goede moment was om plaats te ruimen voor anderen.”
(Lees verder onder de foto)

 Ik heb altijd gezegd de job niet tot mijn zeventigste te willen doen: dus ik dacht dat het nu de goede moment was om plaats te ruimen voor anderen

Er staan zeker mensen klaar die Dany kunnen opvolgen. Dat hij vertrok, betekent niet dat Dany zijn job beu was.

Hij zegt ook dat niet de indruk te hebben dat men hem weg wilde. Het voelde voor Dany gewoon juist aan om nu die beslissing te nemen.

Nu hij met pensioen is heeft hij ook geen grootse plannen. Dany wilde vermijden dat men zich luidop de vraag gingen stellen of hij nu nog niet met pensioen is? “Nu zeggen mensen mij dat ze me gaan missen. Dan heb ik dat toch liever, precies.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.