Collega Jens Dendoncker zag hem langzaam wegglijden: “Dit werd hem te veel”
COS
Collega Jens Dendoncker zag hem langzaam wegglijden: “Dit werd hem te veel”
Foto: Medialaan

Vanaf 11 januari presenteert Jens Dendoncker het gloednieuwe programma ‘Da’s Liefde!’ op VTM. Hij nam het programma op net voor hij zich liet opnemen met psychologische problemen.

Philippe Geubels vertelt in ‘Welcome to the AA’ dat zijn entree in de Vlaamse comedyscene redelijk vlekkeloos verlopen is. Toch ondervond hij tegenstand. “Ik kreeg meer tegenwind van de mensen van mijn eigen generatie die toen begonnen. Ik voelde daar meer vijandigheid. Je voelde: iedereen vond het plezant wat ik deed, tot het succesvol werd. Toen was het plots commerciële brol.”

Dat was in de periode van de Comedy Casino Cup. Philippe Geubels geraakte toen in de finale, en Xander De Rycke heeft die toen gewonnen. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij er een probleem mee had dat de carrière van Philippe serieus vertrok, en die van hem niet.

Moeilijk vond Philippe dat toen niet. “Het is lastig als er altijd iemand aan het zagen is, natuurlijk. Maar moeilijk, nee. Ik heb me er altijd weinig van aangetrokken”, bekent Philippe. “Als dat nu een goede vriend was geweest die ik was kwijtgeraakt, dan was het anders. Maar Xander, die ken ik eigenlijk niet.” Al heeft het wel gevolgen gehad: “Het effect is dat ik nu denk: ‘wat een vervelende mens’. Ik heb er dan ook alleen maar negativiteit van gekregen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.