Christophe uit ‘Blind Getrouwd’ ging opvallende uitdaging aan: “We hebben het overleefd!”
COS
Christophe uit ‘Blind Getrouwd’ ging opvallende uitdaging aan: “We hebben het overleefd!”
Foto: Instagram

Christophe Ramont werd bekend door zijn deelname aan ‘Blind Getrouwd’ op VTM. Hij deed onlangs iets wat hij nooit had gedacht.

Marieke Vervoort leed aan een ongeneeslijke spierziekte. Die bezorgde haar helse pijnen. Maar ondanks alle tegenslagen stond Willemie zeer positief in het leven.

“Marieke heeft alles uit haar korte leven gehaald”, bedenkt neuroloog en veerkrachtexpert Michael Portzky zich in TV-Story. “In die zin heeft ze meer geleefd dan veel tachtigers. Dat is levenskunst.” 

“Niemand weet hoeveel tijd hem nog rest, dus de vragen die we ons beslist moeten stellen, zijn: ‘Besteed ik mijn tijd goed? En stel ik de juiste prioriteiten?’ Als het noodlot toeslaat, kan je, net als Marieke, beter gezegend zijn met een flinke dosis veerkracht. ‘Veerkrachtige mensen kunnen veel beter omgaan met tegenslagen.”

“Ondanks alle tegenslagen heeft Marieke altijd enorm gefocust op oplossingen. Het regelen van euthanasiepapieren, zo’n grote knoop doorhakken, maakt dat je makkelijker kan genieten van de tijd die je nog rest en harder kan leven dan ooit tevoren. Weten dat er een noodknop is, geeft zielsrust."

Meer nieuws

Meer nieuws

.