Boer Stef bijzonder kritisch voor makers van 'Boer zkt Vrouw': "Bevordert de jaloezie"
LHX

Het is een opvallend dramatisch seizoen van 'Boer zkt Vrouw'. Bij Raphaël verlieten Jolyn en Katrijn na één dag al de boerderij, en ook bij Stef is er nu iemand opgestapt.

Afgelopen weekend was in 'Boer zkt Vrouw' te zien hoe Elien plots de boerderij van Stef verliet. De avond ervoor had ze aan Stef uitgelegd waarom: ze voelde zich onzeker en miste een klik met hem.

Haar vertrek had een grote impact op de sfeer op de boerderij. "Iedereen zat ermee in zijn maag en we moesten in de groep een nieuw evenwicht vinden", vertelt Stef aan Het Laatste Nieuws.

Dat Elien al de derde vrouw is die uit het programma stapt, verbaast hem op zich niet zo erg. Het was hem al opgevallen dat de singles die op de boeren afkomen tegenwoordig veel mondiger zijn dan vroeger.

Ook heeft hij gemerkt dat het lastig is voor de boeren om zich voor iedereen even hard open te stallen, en dat heeft veel te maken met wat de productie van hen vraagt. "Dat is niet altijd makkelijk of mogelijk. Zeker niet als de tv-makers je expliciet vragen om een favoriet uit te kiezen voor een date van 24 uur", aldus Stef.

"Zo krijgt er iemand sowieso voorrang en blijven er twee met lege handen en twijfels achter", klinkt het kritisch. "Dat wringt altijd en bevordert wellicht ook de onderlinge jaloezie."

Meer nieuws

Meer nieuws

.