VTM

Bo Van Spilbeeck is moeten vluchten: Dit is er aan de hand

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Bo Van Spilbeeck besloot in 2018 haar leven een nieuwe wending te geven. Voortaan gaat ze als vrouw door het leven.

Het leven als transgender is niet altijd even simpel. Dat mocht Bo Van Spilbeeck al een keer ondervinden.

"Fysieke incidenten zijn er nooit geweest, al heb ik me wel een paar keer bedreigd gevoeld”, geeft Bo eerlijk toe in De Morgen. 

“Jaren voor mijn coming-out was ik eens als vrouw gaan shoppen in Brussel en een groepje van vijf jonge kerels kwam rond mij staan. Ze kwamen dichter en dichter en begonnen mij aan te raken. Dat was in de Nieuwstraat, dus gelukkig liep er veel volk rond ons, verder ging dat niet."

“Een andere keer in Brussel spraken een paar jonge gasten mij aan”, gaat Bo verder. “Ik negeerde hen, begon op mijn hakken sneller te stappen, maar ze bleven mij maar volgen. 'C'est pas poli de ne pas répondre, madame. Pourquoi est-ce que vous ne répondez pas?' Ze probeerden mij uit te dagen, maar gelukkig kwam het niet tot een fysieke confrontatie.”  

En zelfs in haar eigen dorp was er een confrontatie. “Opnieuw begon een bende jonge kerels mij van een afstand uit te schelden. Ik ben dan een boetiek ingevlucht waar ze mij kenden en ik heb daar gewacht tot die gasten weer weg waren. Maar ik zeg het, al die incidenten dateren van voor mijn coming-out”, besluit ze.