VTM

Belaagster heeft boodschap voor Julie Van den Steen: “Niet met slechte bedoelingen”

door: COS
Julie Van Den Steen
Afbeelding bron: VTM

Een week nadat Julie Van den Steen stopte bij MNM kreeg ze te maken met die aparte gevallen van stalking. De stalkers moesten donderdag voor de rechtbank verschijnen.

De auto van Julie werd volledig in de prak geslagen. Diezelfde dag werd naar krantenredacties een bericht gestuurd dat Julie ongeneeslijk ziek was. “Er zaten foto’s bij van mij, getrokken door het raam van mijn appartement. Zo griezelig”, zei Julie daar eerder over in Humo.

De persoon die de berichten over Julies zogezegde ziekte verstuurde kon volgens HLN haar tranen niet bedwingen in de rechtbank. “Ik heb zo ongelofelijk veel spijt van wat ik heb gedaan”, zei de studente.

“Eigenlijk had ik gehoopt dat Julie aanwezig zou zijn, want ik wou haar graag persoonlijk zeggen hoe stom ik ben geweest en mij verontschuldigen wat ik haar heb aangedaan”, zei de studente nog.

Omgekeerde bereikt

Ze wou Julie naar eigen zeggen helpen door haar het gevoel te geven dat er iemand naar haar luisterde. “Het was echt niet met slechte bedoelingen gedaan. Ik wou haar net beter doen voelen en eigenlijk heb ik het omgekeerde bereikt.”

Bij de tweede beklaagde zou er geen sprake geweest zijn van belaging. “Hij heeft zich afgereageerd op de wagen van Julie na veelvuldige parkeerovertredingen op zijn privéparking”, verduidelijkte zijn advocaat.