Astrid Coppens speelt het spel hard in 'De Verraders': "Dat is chantage!"
COS
Astrid Coppens speelt het spel hard in 'De Verraders': "Dat is chantage!"
Foto: VTM

Vorige week zagen we hoe Inge Onsea 'vermoord' werd in 'De Verraders'. Later aan de ronde tafel werd Wendy Van Wanten ervan verdacht een verrader te zijn en dus werd ze 'verbannen'.

De verbanning van Wendy Van Wanten doet de gemoederen hoog oplopen bij de overgebleven deelnemers. In de derde aflevering ontstaat vooral discussie wanneer een deel van de bondgenoten een plan uitdoktert en alles uit de kast haalt om ook de rest van de groep daarvan te overtuigen...

Om hun eigen hachje te redden willen Kim Van Oncen, Hannelore Simoens, Bart Kaëll, Astrid Coppens en Jamie-Lee Six een pact sluiten dat degene die het schild wint en dus vrijgesteld is van moord, zichzelf bekendmaakt. In ruil daarvoor bieden ze hem of haar ook bescherming voor de verbanning aan de ronde de tafel.

Chantage

Het plan stuit op flink wat tegenkanting en doet de discussies en verdachtmakingen hoog oplaaien. Vooral wanneer Astrid nog een stapje verder gaat. "Degene die zegt 'ik heb het schild', daar wordt niet op gestemd", zegt Astrid.

"Maar als jullie allemaal beslissen om het niet te zeggen, dan gaan wij jullie blackmailen en zal onze groep sowieso op iemand van jullie groep stemmen. No matter what." En dat ruikt volgens Issam Dakka verdacht veel naar chantage. "Ah maar, dat ís chantage", beslist Astrid.

Aflevering 3 van 'De Verraders' op maandag 21 februari om 20.35 uur bij VTM.

Meer nieuws

Meer nieuws

.