Andy Peelman doet straffe uitspraak: 'In dat geval was ik al naar Oekraïne om te vechten'
COS
Andy Peelman doet straffe uitspraak: 'In dat geval was ik al naar Oekraïne om te vechten'
Foto: VTM

Andy Peelman zit donderdagavond in het belpanel van de televisieshow ten voordele van 'Oekraïne 12-12'. Hij draagt zijn steentje bij aan de oorlog in Oekraïne en hoopt andere Vlamingen te overtuigen hetzelfde te doen.

"Niemand had ooit gedacht dat dit zou gebeuren. Het is waanzin. Nu staan we er allemaal naar te kijken van de zijlijn en gaan we geld inzamelen voor een land dat eigenlijk op een paar uur vliegen ligt", klonk het vanochtend bij een verontwaardigde Andy Peelman op alle radiozenders.

Andy was jarenlang politieagent. "Zou je ooit overwegen, als het allemaal uit de hand loopt, om naar daar te gaan en eventueel mee te gaan vechten?", vroeg Peter Van de Veire hem. "Ik ga misschien iets heel raars zeggen, maar mocht ik mijn vrouw en mijn job hier niet hebben, ik was al weg."

"Ik heb ook in Georgië gezeten voor 'Andy Op Patrouille'. Die Russen verzetten daar elke dag de prikkeldraad in de mensen hun hof. Je staat op, doet je gordijnen open en opeens staat die daar. 'Sorry, het is uw tuin niet meer. Het is nu van ons.' Dat passeert daar gewoon."

"Die mensen zijn knettergek. Dat moet toch ergens eens stoppen", zegt Andy. "Wij weten niet half hoe gelukkig wij zijn, dat klinkt misschien heel cliché, maar dat is gewoon zo."

Download gratis onze app en volg het laatste showbizznieuws op de voet!

Meer nieuws

Meer nieuws

.