Ziek zoontje Pedro Elias mist belangrijk moment: “Heeft hij niet kunnen meemaken”
COS
Ziek zoontje Pedro Elias mist belangrijk moment: “Heeft hij niet kunnen meemaken”
Foto: VIER

Op VIER presenteert Pedro Elias het nieuwe programma ‘Opvoeden doe je zo’. Daarin krijgen telkens twee kinderen een tijdelijk bekend ouderpaar.

Pedro Elias is zelf vader van drie kinderen. Zijn jongste zoontje Rover voert een dappere strijd tegen leukemie. “Genezing is binnen handbereik”, vertelde Pedro in ‘Gert Late Night’. “Maar we hebben 8 maanden zware chemo achter de rug, vier keer per week. Dat hakt er wel in.”

Het gezin is extreem voorzichtig tijdens de coronacrisis. “Kindjes met leukemie hebben sowieso al slechte afweermechanismen en corona ontregelt dat heel hard. Er zou een piste zijn dat het dus niet gevaarlijk is, maar ik ga het als vader niet riskeren en blijven volharden.”  

Rover zit in onderhoud, wat betekent dat hij op de goede weg is. “Maar hij heeft de eerste schooldag niet kunnen meemaken. Vanaf dat hij koorts heeft moeten we naar het ziekenhuis om uit te sluiten dat het een bacterie is. Dat zou heel gevaarlijk zijn voor hem. En op 1 september was dat dus het geval.” Rovers eerste schooldag viel dus op 3 september en daar was hij even gelukkig mee.

Meer nieuws

Meer nieuws

.