Interview Steven Van Gucht in ‘De Slimste Mens’: “Dat is waar ik het meeste schrik voor heb”
WVDS
Steven Van Gucht in ‘De Slimste Mens’: “Dat is waar ik het meeste schrik voor heb”
Foto: VRTNWS

Steven Van Gucht waagt zich dit jaar aan een deelname van ‘De Slimste Mens’. Hij vat dit avontuur aan met zijn gekende nuchterheid. En één simpel streefdoel.

Hoe ver wil je raken in ‘De Slimste Mens’? “Heel simpel, ik wil absoluut één aflevering overleven. Ik hoop er niet onmiddellijk uit te liggen.”

“Iets wat zeker tot de mogelijkheid behoort, want de vragen die men in ‘De Slimste Mens’ stelt zijn zeker niet allemaal ‘My cup of tea’. En hoe verder ik daarna raak, hoe beter”, vertelt hij enthousiast aan Showbizz24.

Moeilijkste ronde

“Ik vind de fotoronde soms wel lastig. Af en toe gebeurt het dat ik het verband of het thema helemaal niet zie. Je krijgt ook heel weinig tijd om je te kunnen herpakken, want de foto’s passeren tegen een razendsnel tempo.” 

“En als je echt niet door hebt over wat het gaat moet je maar blijven ‘pas’ zeggen, dat is waar ik het meeste schrik voor heb.”

“Het is misschien ook wel een beroepsmisvorming om als wetenschapper heel veel verbanden te gaan zoeken, zodat je soms het vanzelfsprekende niet ziet omdat je te ver gaat in je analyse van de foto's.” 

Meer nieuws

Meer nieuws

.