Lotte Vanwezemael doet openhartige onthulling: “Heb mezelf toen gesneden”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Lotte Vanwezemael is vooral bekend als Seksuolotte bij MNM. Daarnaast was ze ook expert in het recentste seizoen van ‘Blind Getrouwd’ en kandidaat in ‘De Slimste Mens ter Wereld’.

De middelbare schoolcarrière van Lotte Vanwezemael was allesbehalve makkelijk. Ze werd gepest en kreeg zelfs te horen dat ze beter zelfmoord zou plegen. Een zelfmoordpoging ondernam ze nooit. “Dit is de eerste keer dat ik het tegen iemand zeg, maar ik heb wel een periode gehad dat ik mezelf heb gesneden”, vertrouwde ze toe aan James Cooke in ‘Gert Late Night’.

“Mijn ouders weten dat wel, want zij hebben teksten en gedichten gevonden die in mijn rugzak zaten. En toen hebben ze gezegd: We gaan hiermee verder. Ze zijn dan met mij naar de dokter geweest om erover te spreken.”

“Het was niet heel extreem of zo, maar dat was wel de manier om de pijn weg te krijgen.” Het maakte Lotte tot wie ze nu is als persoon. “Ik merk dat ik me soms nog heel onzeker voel. En dan weet ik ook gewoon dat dat gevolgen zijn van wat er toen allemaal gebeurd is.”