James Cooke komt met verrassend initiatief: “Water staat mij aan de lippen”
PMN
James Cooke komt met verrassend initiatief: “Water staat mij aan de lippen”
Foto: Photonews

James Cooke heeft het niet makkelijk. Het gaat niet goed met zijn theatebedrijf ‘Uitgezonderd’. Maar James blijft niet bij de pakken zitten.

James werkte de voorbije weken een heel nieuw concept uit. ‘Assisen online, De Badkuipmoord'. "Het is een afgeleide van een 'Assisen'-theaterstuk, maar niet zomaar een theatervoorstelling die je online kan bekijken. Dat was trouwens geen optie, want alle acteurs bij elkaar brengen en dat tafereel dan capteren, gáát niet door de huidige maatregelen”, legt James uit in Het Laatste Nieuws.

Door middel van stemmen kan de kijker beslissen over schuld of onschuld. Onder meer Kürt Rogiers, Kadèr Gürbüz, Sven De Ridder en Peter Van de Velde spelen mee.

"Ik ben echt heel content dat we zo'n straffe cast konden samenstellen", legt James uit. "Alle getuigenissen en pleidooien van de personages zijn apart gefilmd. Je gaat als kijker echt het gevoel hebben dat de acteurs je persoonlijk aanspreken en overtuigen van de schuld of onschuld van de beklaagde."

“Door corona staat het water mij aan de neus. Daarom moeten we testen of dit werkt, voor het geval deze situatie nog lang zou aanhouden. We hebben het project alleszins heel ambitieus aangepakt. Frank Van Laecke, die alle voorstellingen van 'Assisen' schreef, en 'Baantjer'-scenarist Peter Römer schreven het verhaal en strafpleiter Jef Vermassen controleerde of het klopt."

Wie wil deelnemen kan zich inschrijven via assisenonline. Dat kan nog tot 20 oktober, dan start het assisenproces. De uitspraak is op 28 oktober.

Meer nieuws

Meer nieuws

.