Gilles De Coster deelt erg droevig nieuws over zijn moeder
STG
Gilles De Coster deelt erg droevig nieuws over zijn moeder
Foto: Play4

Gilles De Coster houdt alles wat zijn privéleven aanbelangt buiten de schijnwerpers. Tot nu, want in 'Zomeravonden' doet hij een erg emotionele bekentenis over zijn overleden moeder.

Gisterenavond was Wim Lybaert helemaal terug van weggeweest op VRT1. Deze keer rijdt hij niet 'De Columbus' uit, maar presenteert hij wel verschillende gerechten uit de kindertijd van verschillende BV's.

Gilles De Coster mocht als eerste de spits afbijten. Hij bereidde samen met Wim het gerecht ‘tomate farcie’, een tomaat uit de oven gevuld met gehakt. De jeugd van Gilles was alles behalve onbezonnen. Hij verloor zijn moeder verloor op zijn elfde.

“Mijn mama was 39 toen haar hart het begeven heeft”, begint Gilles zijn verhaal bij Wim. “Het gebeurde van de ene dag op de andere.” Op een ‘kloteleeftijd’,want je weet goed genoeg wat er aan het gebeuren is, maar je bent nog te jong om al heel veel herinneringen mee te nemen in je verdere leven."

Toch nuanceert Gilles ook het verlies. "Maar goed, mijn broertje was zes en mijn zus acht. Zij hebben bijna geen herinneringen, is dat dan beter?” Het verlies laat ontegensprekelijk sporen na. “Het is een stempel die zo diep in je huid hakt, dat het je verdere leven bepaalt”, vervolgt Gilles.

“Qua karakter en ‘issues’, maar die heeft iedereen links en rechts wel. Maar je draagt het onvermijdelijk mee", besluit hij.

Meer nieuws

Meer nieuws

.