Gert Verhulst windt er geen doekjes om: “Was het beu om twee verschillende levens te leiden”

door: COS
Gert Verhulst
Afbeelding bron: Eén

In 2021 staat ‘De Verhulstjes’ op de planning. Gert Verhulst en zijn gezin geven daarin een unieke blik in hun leven.

“Of iemand daar op zit te wachten, zullen we later wel zien”, lacht Gert bij HLN. VIER vraagt volgens Gert al jaren naar een dergelijk format. “Vroeger probeerde ik mijn privéleven altijd af te schermen. Het tv-leven was 35 jaar geleden, toen ik startte, dan ook volledig anders.”

“Mensen die dikwijls op televisie kwamen, leidden twee levens, volledig los van elkaar. De privépersoon zag je nóoit op tv. Dan verscheen je in een afgelikt kostuum en schoot je in een soort van tv-kramp met het meest artificiële taaltje dat je kon oproepen.”

Uit de taboesfeer

In 2020 is dat helemaal anders. “Het is geen taboe meer om jezelf te zijn op televisie”, verduidelijkt Gert. “Op een bepaald moment was ik het beu om mijn privéleven af te schermen. Je krijgt dan ook van die vreemde veronderstellingen, alsof er iets louche aan de hand achter de schermen.”

“Nu mag iedereen weten met wie ik omga, wie mijn kinderen zijn, hoe mijn honden heten - níet Samson -, ik smijt alles op straat. Ik was het beu om twee verschillende levens te leiden”, aldus Gert.