Evi Hanssen heeft erg diep gezeten: “Depressie loerde om de hoek”

door: COS
Afbeelding bron: VTM

Evi Hanssen schreef na haar zeilavontuur voor het Vier-programma ‘Over de oceaan’ een boek. Het is een open en eerlijk boek geworden over obstakels die mensen in hun leven tegenkomen en Evi’s visie daarop.

“Ik trouwde, kreeg twee heerlijke kinderen en scheidde. Ik werd bedrogen en bedroog, ik werd verliefd en werd verlaten. Ik werkte hard, leefde hard, zorgde hard, maar niet voor mezelf”, schrijft Evi Hanssen in het voorwoord van haar boek ‘Ergens onderweg’. “De eenzaamheid deed me soms zo diep naar beneden duiken dat een depressie om de hoek loerde.”

“Die eenzaamheid voelde ik vooral de laatste twee jaar voor ik mijn vriend (intussen verloofde) Kurt leerde kennen, in 2018”, vertelt Evi in Het Nieuwsblad. “Mijn vorige relatie was net afgelopen, ik geloofde niet meer in de liefde en voelde een leegte.”

Het was een ander gevoel dan ‘alleen zijn’. “Die leegte die ik voelde, was niet zomaar op te vullen. Zelfs al was ik goed omringd met fijne vrienden, leuke kinderen en een toffe job. Ik vind het belangrijk om dat te zeggen: dat je je ook eenzaam kunt voelen ondanks een sociale vriendenkring.”