‘De Verhulstjes’ lokt opvallende reacties uit: “Wát een televisie” & “Wat een zeurpiet is Gert Verhulst”

door: COS
Viktor Verhulst, Marie Verhulst, Gert Verhulst en Ellen Callebaut
Afbeelding bron: Instagram @deverhulstjes

Donderdagavond stond er een gloednieuwe realityreeks gepland. In ‘De Verhulstjes’ volgen we het wel en wee van Gert Verhulst en zijn gezin.

Na de eerste aflevering lijken de meningen verdeeld. Het algemene publiek lijkt erg te hebben genoten van Gert, Viktor, Marie, Ellen en honden Leo en Marcel. Terwijl sommigen wat ‘echtheid’ misten.

“’De Verhulstjes’ is al meteen mijn nieuwe favoriete programma van 2021, echt zo’n hilarische familie”, klinkt het bijvoorbeeld. Of: “Veertig minuten dubbel gelegen van het lachen, wát een televisie.”

“’De Verhulstjes, pure tv. Voor mij mag er mee van dat”, klinkt het verder op Twitter. Er valt voorlopig weinig negatiefs te bespeuren, behalve: “Djeezes willen we dit wel zien? Wat een zeurpiet is Gert Verhulst zeg.”

Toneelstukje

Ook de recensenten van Het Laatst Nieuws en Het Nieuwsblad zijn iets minder positief. Bij HLN wordt de vergelijking gemaakt met ‘De Pfaffs’. “Daarbij mochten ze wel al eens inzoomen op de échte kleine kantjes. Het gaf die reeks toch wat peper en zout.”

Het Nieuwsblad verdenkt de familie Verhulst ervan af en toe “een toneelstukje” op te voeren. “Hoe spontaan ‘De Verhulstjes’ echt is, zullen we nooit weten.” Toch: “Het is sympathiek vermaak dat aangenaam voortkabbelt. Een koele beek in de schaduw van ‘Château Planckaert’.”