Catherine Van Eylen na ‘De Slimste Mens’-winst: “Is écht onder mijn vel gekropen”

door: COS
Catherine Van Eylen
Afbeelding bron: Printscreen video Vier

Het is gebeurd! Na 40 afleveringen is Catherine Van Eylen ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Ze is nog maar de derde vrouw die de wedstrijd kan winnen.

“Heel fijn dat we aan het einde van de rit met 4 vrouwen zijn overgebleven, in een seizoen met ongeveer even veel mannelijke als vrouwelijke deelnemers”, vertelt Catherine aan VRT.

“Het cliché wil dan misschien dat het er bitchy aan toe zou gaan, maar er werd net enorm veel gelachen. Leuk dat de vrouwen het zo goed gedaan hebben dit jaar!”

Voor Catherine was het een heel fijn avontuur. “Met héél verschillende mensen en kandidaten. Een fijn spelletje om te spelen, zeker in deze tijden van lockdown was het een leuk verzet. Maar het is ook écht onder mijn vel gekropen”, geeft Catherine toe.

Groepsgebeuren

Catherine werkt al 25 jaar in de media en is dus wel wat aandacht gewoon. “Op straat, zelfs van achter mondmaskers, werd ik op mijn deelname aangesproken. Of ik hoorde mensen roepen: ‘Er mag eens een vrouw winnen!’”

“Ook een leuk neveneffect: mensen die je al lang niet gehoord hebt, sturen berichtjes, of laten weten dat ze supporteren. En zo wordt ‘De Slimste Mens’ in een coronajaar toch een groepsgebeuren.”