‘Thuis’-producer klapt uit de biecht: “Dat is vandaag niet meer het geval”

door: COS
Afbeelding bron: VRT/Thuis

In ‘Thuis’ beslisten Frank en Simonneke hun huis op de markt te zetten. Jacques (Peter Van De Velde) werd ingeschakeld als hun makelaar.

Het ‘Te Koop’-bord kwam afgelopen week verschillende keren in beeld en ook het gsm-nummer van Jacques zichtbaar. Wie naar het nummer zou hebben gebeld, zal echter niets gehoord hebben aan de andere kant van de lijn, want het nummer is niet in gebruik. Dat is vroeger anders geweest.

“Vroeger had elk personage bij ons een gsm met een simkaart en een echt bestaand nummer”, vertelt ‘Thuis’-producer Hans Roggen aan TV Familie. “Maar dat is vandaag niet meer het geval.”

Buiten gebruik

“Wat de kijker nu op de tablets, laptops en gsm’s van de personages ziet, wordt allemaal door onze graficus gemaakt en via de computer doorgestuurd naar de beeldschermen. Vandaar dat er nu zo goed als nooit nog gsm-nummers worden getoond.”

“Behalve dan op een aanplakbord, zoals bij de verkoop van een huis. Maar dan checken we altijd eerst of het nummer zeker buiten gebruik is”, aldus de producer.