Thuis 'Thuis'-kijkers zullen het niet graag horen: "Kans bestaat dat afleveringen niet tijdig klaar geraken"
COS
'Thuis'-kijkers zullen het niet graag horen: "Kans bestaat dat afleveringen niet tijdig klaar geraken"
Foto: VRT

Woensdag werd al voor de derde keer het werk neergelegd op de set van 'Thuis'. In januari wordt de soap overgenomen door een extern productiehuis, maar die overname baart veel cast- en crewleden zorgen.

De uitbesteding van 'Thuis' is een van de maatregelen die de VRT neemt omwille van de verplichte besparingen. In januari zou de overname met het externe productiehuis rond moeten zijn. Maar sommige medewerkers zullen geen gelijke arbeidsvoorwaarden krijgen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

Volgens Michelle Graus van vakbond ACOD-VRT heeft de VRT-directie toegegeven dat er inderdaad nog "gaten" zijn in het overnamecontract. Daardoor dreigen sommige medewerkers grote bedragen mis te lopen. De 'Thuis'-crew wil een collectieve garantie op gelijke of gelijkwaardige arbeidsvoorwaarden.

Het plan zou nu zijn om dagelijks het werk 2 à 3 uur neer te leggen tot er een oplossing komt. "De kans bestaat dat er afleveringen niet tijdig klaar geraken", zegt Michelle Graus aan GvA. "De crew wil dat zelf natuurlijk liever niet, maar het mes wordt hen zo op de keel gezet, dat er hen niets anders rest."

Voorlopig zal de kijker niets moeten missen. Dat benadrukt VRT-woordvoerder Bob Vermeir. De opnames van 'Thuis' lopen ongeveer anderhalve maand voor op de uitzendingen. Als er snel een oplossing gevonden wordt, zal de 'Thuis'-kijker er dus niet van merken.

Meer nieuws

Meer nieuws

.