'Thuis'-actrice Katrien De Ruysscher neemt erg ingrijpend besluit
COS
'Thuis'-actrice Katrien De Ruysscher neemt erg ingrijpend besluit
Foto: VRT

Katrien De Ruysscher zien we vanaf maandag weer als Judith in 'Thuis'. De actrice vertolkt de rol al sinds 2012.

Katrien De Ruysscher maakte één jaar geleden een ingrijpende keuze. In juni 2022 besloot ze alcohol te bannen uit haar leven. Intussen heeft ze al één jaar en twee maanden geen druppel alcohol aangeraakt. Iets waar de 'Thuis'-actrice erg trots op is.

"Er is niets wat me op dit moment kan overtuigen om weer te gaan drinken. Nu we ruim een jaar verder zijn, heb ik alles al een keer meegemaakt zonder alcohol: vakantie, Kerstmis, nieuwjaar, verjaardagsfeestjes … En dat viel reuze mee", citeert HLN Katrien in Gazet van Antwerpen.

Katrien voelt dat er een mentaliteitswijziging op gang aan het komen is, maar er is nog veel werk aan de winkel. Katrien geeft toe dat ze af en toe nog zin in heeft in een glaasje. "Ik vond: het schooljaar is achter de rug, we hebben allemaal hard gewerkt dus nu heb ik wel een glas verdiend."

Maar ze laat zich niet verleiden. "Het leek wel of ik een beloning zag in een glas alcohol. Maar hoe je het ook draait of keert, het is schadelijk voor de gezondheid en dat besef maakt het makkelijk om niet te drinken", aldus Katrien.

Meer nieuws

Meer nieuws

.