'Thuis'-acteurs pikken het niet langer: "Alsof we in de uitverkoop worden gezet!"
COS

Woensdag was het nationale stakingsdag. Ook heel wat 'Thuis'-gezichten kwamen op straat. De besparingsmaatregelen van de VRT treffen hen enorm.

Maanden geleden werd aangekondigd dat de VRT de productie van 'Thuis' zou uitbesteden. Die maatregel was een van velen in het besparingsplan van de openbare omroep. Twee productiehuizen hebben interesse getoond. Welke dat zijn weten de 'Thuis'-acteurs niet.

Dat er een totaal gebrek aan informatie is, vinden cast en crew erg. De informatie die ze onlangs wel kregen, was genoeg om woensdag op straat te komen. Zo zouden er medewerkers zijn die 400 euro netto minderen zouden verdienen. Van extralegale voorwaarden is geen sprake meer.

De directie had de 'Thuis'-ploeg altijd beloofd dat ze gelijke voorwaarden zouden krijgen bij het nieuwe productiehuis. "VRT mag dan wel zeggen dat ’Thuis’ een speerpunt is, maar voor ons voelt dit als een ezelsstamp", klinkt het in een statement van een van de hoofdpersonages in Het Laatste Nieuws.

"Ik ga niet zeggen dat de toekomst van 'Thuis' op losse schroeven staat. Maar het moet wel werkbaar en aanvaardbaar blijven voor iedereen. En dat is het nu niet. Wij zijn toegewijde medewerkers en fier op wat we maken. Maar nu voelt het alsof we in de uitverkoop worden gezet."

Meer nieuws

Meer nieuws

.