Thuis Sara Gracia Santacreu (Maité) heeft een verrassend verzoek voor makers van 'Thuis'
COS
Sara Gracia Santacreu (Maité) heeft een verrassend verzoek voor makers van 'Thuis'
Foto: VRT

Sara Gracia Santacreu kennen we van haar rol in 'Thuis'. Sara kruipt sinds dit jaar in de huis van agente Maité, die de dochter van overleden slechterik Chris blijkt te zijn.

Sara Gracia Santacreu is niet alleen bij 'Thuis' actief, maar ook in het theater. Ze richtte het theatergezelschap 'WeThePeople' op. Ze werkt er samen met mensen mét en zonder beperking.

In 'Familie' heeft Jelle Palmaerts, die het syndroom van Down heeft, de vaste rol van Emiel. In 'Thuis' zijn er nog geen vaste personages met een verstandelijke beperking gepasseerd.

"Onlangs was er wel een gastoptreden van Bob Peeters uit 'Down the Road'. Maar het mag meer zijn", zegt Sara in Humo. "Bij dezen solliciteer ik in naam van mijn zus: Femke vraagt me elke dag wanneer ze ook in 'Thuis' mag acteren."

"Binnenkort neem ik haar sowieso eens mee naar de set. Dat vind ik leuk om te doen voor haar: tonen dat ze net als jij en ik tot de grote wereld behoort. De gordijntjes even opentrekken", aldus Sara, die zo meteen verklapt dat ze na de seizoensfinale nog in 'Thuis' te zien zal zijn.

Meer nieuws

Meer nieuws

.