Thuis Opvallende onthulling uit ‘Thuis’: “Steven zou oorspronkelijk niet voor Rosa kiezen maar wel voor haar”
PMN

De scenario’s bij ‘Thuis’ nemen soms onverwachte wendingen aan. Dat komt omdat de acteurs ook suggesties doen.

"Het is niet evident om samen te werken na een relationele breuk", zegt relatietherapeute Chloé De Bie, die al te zien was in het VTM-programma 'Koppels'. "Ik denk dat veel ex-partners dit in het begin onderschatten. Soms lukt het, maar ik heb het nog niet zo vaak weten slagen. Mensen gaan immers uit elkaar met een réden."

Chloé benadrukt dat uit elkaar gaan steeds een pijnlijke zaak is voor álle betrokkenen: "Ik vind het altijd moedig als mensen proberen om de zaak die ze samen hebben toch verder te zetten. Soms is dat ook uit financiële noodzaak: als het bedrijf na de scheiding gesplitst moet worden, betekent dit vaak ook het einde van het bedrijf. Als je beslist om op zakelijk vlak samen verder te werken, is er één gouden regel: communiceren, communiceren, communiceren.”

Vragen van vrienden

Een nieuwe partner moet volgens De Bie bovendien akkoord gaan met het feit dat je blijft samenwerken met je ex. "Evident is dat niet. Je ziet je ex élke dag op kantoor, wat tot wrijvingen kan leiden. Die nieuwe partner moet héél veel vertrouwen in je hebben en niet ongerust worden als je eens moet overwerken. Jaloezie is nooit ver weg.”

“Ook voor de kinderen is het verwarrend: mama en papa zijn gescheiden maar werken nog wel samen? En in de omgeving zal de situatie heel wat vragen oproepen: hij heeft je dat gelapt en toch blijf je met hem werken?"

Meer nieuws

Meer nieuws

.