Nieuwe ‘Thuis’-actrice is geen onbekende: “Papa’s aanwezigheid in de serie was gênant”

door: COS
Eve Van Avermaet als Roxanne in 'Thuis'
Afbeelding bron: Eén

In ‘ Thuis’ is een nieuw gezicht opgedoken: Roxanne. Ze belandde in bed met Lowie en zal hem op het slechte pad brengen.

Voor de actrice die Roxeanne speelt in ‘ Thuis’ geen onbekend terrein. Eve Van Avermaet is namelijk de dochter van Bart Van Avermaet, die al negentien jaar lang in de huid van Waldek kruipt.

“Vroeger keek ik met mijn mama en broer altijd met plezier naar ‘ Thuis’”, herinnert Eve zich in HLN. “Tot mijn papa begon mee te spelen. Toen wilde ik dat niet meer, want ik vond zijn aanwezigheid in de serie gênant.”

Acteerkriebel

“Mijn waardering voor papa is later helemaal weergekeerd. Toen ik ouder was, bezocht ik hem vaak op de set.” Tijdens het wachten studeerde Eve wat in haar vaders loge of liep ze achter de schermen rond.

“Ik voelde mij toen nog een snotneus, maar besef dat mijn gigantische acteerkriebel toen is ontstaan. Papa gaf mij zijn passie door en bewondert mij. Omgekeerd ben ik ook enorm trots op hem. Hij is goed, briljant goed zelfs. En hij blijft als acteur scherp, pittig en hongerig”, aldus Eve.