Mathias Vergels trekt aan de alarmbel: "Probleem wordt steeds groter"
LHX
Mathias Vergels trekt aan de alarmbel: "Probleem wordt steeds groter"
Foto: VRT/Thuis

'Thuis'-acteur Mathias Vergels zet zich in voor de Brothers of Solidarity, een organisatie die voedsel uitdeelt aan daklozen en minderbedeelden in Brussel. Hij wordt er geconfronteerd met schrijnende toestanden. 

Mathias Vergels vindt het schandalig dat de overheid niet meer doet voor de daklozen. "De politiek ligt niet wakker van hun lot", klaagt hij in Primo. Hij merkt ook dat de coronacrisis de situatie nog erger heeft gemaakt: vroeger deelden ze zo'n 30-40 maaltijden per week uit, nu zijn dat er 150.

Voorlopig zijn de Brothers of Solidarity enkel nog in Brussel actief, maar Mathias ziet dat er in andere steden ook nood aan is. "De politiek grijpt echt niet in. Of het gaat in ieder geval veel te traag."

"Het probleem wordt steeds groter", waarschuwt hij. Hij heeft de afgelopen tijd immers gezien dat armoede eender wie kan treffen. Zo kent hij leeftijdsgenoten die in de horeca werkten en huur betalen in Brussel. "Door corona, en door de sluiting van de horeca, zijn zij echt in de shit beland."

Meer nieuws

Meer nieuws

.