Marleen Merckx geschokt: “Thuis-makers beschuldigden mijn dochter daarvan”

door: COS
Afbeelding bron: VRT/Thuis

Marleen Merckx speelt als sinds de derde aflevering de rol van Simonne Backx in ‘Thuis’. Ze kreeg ooit een onverwacht telefoontje van haar baas.

Qmusic belde deze week Marleen Merckx op naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van ‘Thuis’. “Heb je ooit een verhaallijn aan iemand verklapt”, vroeg Vincent Fierens van Qmusic aan Marleen. “Nee, wij zijn daar zo door onze bazen in gedrild dat we dat niet mogen”, was Marleens antwoord.

Toch kreeg Marleen ooit een onverwachte telefoon. Dat ging over de verhaallijn van het kindje van Femke en Peter dat in een ongeluk stierf. “Die verhaallijn was gelekt en ik kreeg een boze telefoon van mijn baas dat dat kwam door mijn dochter”, onthult Marleen.

Dochter van Simonneke

Marleen wist dat zoiets niet kon. Enerzijds omdat ze er niks over had verteld. “En omdat mijn dochter – raar, maar waar – helemaal geen ‘Thuis’-kijker is.” Toch riep ze haar dochter Britt tot de orde. “En mijn dochter lachte mij uit.”

“‘Mama, alle scholen in Antwerpen kennen dat verhaal al. Dat is vanuit een school in Mechelen gekomen en dat is overgewaaid naar onze school, maar natuurlijk denken ze dat dat van mij komt omdat ze weten dat ik de dochter van Simonneke ben’, zei ze.”