Leah Thys zit met een probleem: "Hartverscheurend"
LHX
Leah Thys zit met een probleem: "Hartverscheurend"
Foto: Eén

De coronaperiode was ontzettend zwaar voor 'Thuis'-actrice Leah Thys. Ze verloor haar man Jos aan de gevolgen van de ziekte, en zelf werd ze ook erg ziek.

Enkele jaren na haar coronabesmetting voelt Leah Thys nog steeds de impact ervan. Zo heeft ze veel last van slijmen en werken haar longen niet meer zoals voorheen.

Maar wat ze nóg erger vindt, is het verlies van haar smaakzin. "De helft van de tijd proef ik niet hoe mijn eten smaakt", vertelt ze in het weekblad Primo.

Het gebeurt dat mensen voor haar koken of dat ze getrakteerd wordt op restaurant, maar dat ze eigenlijk niets proeft. Dat durft ze dan vaakt niet te zeggen. "Hartverscheurend", vindt ze het. "Het is alsof de smaak van het leven me is ontnomen."

"Gelukkig gebeurt het ook dat ik 's middags niks proef en 's avonds wel. Ik heb geleerd om me op te trekken aan de kleine lichtpuntjes. Zo kan het dat ik 's middags een eitje met ontbijtspek eet, wat veel smaak heeft, en amper iets proef, maar 's avonds weer kan genieten van een koekje met chocolade."

Meer nieuws

Meer nieuws

.