Thuis Bart Van Avermaet (Waldek) na schokkend 'Thuis'-nieuws: "Na 20 jaar doet dit echt pijn"
COS

De top van de VRT heeft donderdag een transformatieplan op tafel gelegd. Tegen 2025 zullen er 116 ontslagen zijn en zal de productie van 'Thuis' worden uitbesteed. De 70 personeelsleden van 'Thuis' moeten dus noodgedwongen overstappen naar een ander productiehuis.

Bart Van Avermaet, Waldek in 'Thuis', nam een videoboodschap op voor het Eén-programma 'Laat'. "Vanmiddag hebben wij van meneer Delaplace (CEO van VRT, red.) het bericht gekregen voor 'Thuis', dat wij inderdaad veranderen van werkgever. Dat slaat in als een bom."

Waarom dat zo hard aangkomt? "De onzekerheid...", zegt Bart. "Heel wat mensen werken voor "Thuis", ik werk er ook al twintig jaar", merkt hij op. "Ik probeer dat hoopvol te bekijken. Het enige wat een beetje spannend is voor ons, is dat we in een enorme onzekerheid leven."

"Voorlopig krijgen we van de directie, van onze producers, ook van de sociale partners signalen dat wij enorm gaan geholpen worden. Dat is het enige waar wij ons aan kunnen rechthouden."

"Na twintig jaar doet dit echt pijn, maar we gaan die pijn bestrijden. Wij gaan ervoor zorgen dat 'Thuis' op de buis blijft bij jullie. Even goed en even mooi", besluit Bart Van Avermaet.

Download gratis onze app en volg het laatste showbizznieuws op de voet!

Meer nieuws

Meer nieuws

.