Zorgen om Thibau Nys: 'Kan zwaar zijn om dragen'
PMN
Zorgen om Thibau Nys: 'Kan zwaar zijn om dragen'
Foto: Photo News

De verwachting zijn hooggespannen voor Thibau Nys. De 20-jarige renner is helemaal klaar om in de voetsporen van zijn vader Sven Nys te treden. Al is dat wel een loodzware taak.

Thibau Nys, de 20-jarige zoon van de legendarische Sven Nys, wordt vaak gezien als de opkomende ster in de cyclocrosswereld. Met een vader die bekend staat als een van de beste veldrijders aller tijden, kan de druk om in zijn voetsporen te treden overweldigend zijn. Maar volgens cyclocross icoon Roland Liboton hoeft Thibau zich daar geen zorgen over te maken.

"In het geval van Sven en Thibau kan het feit dat hij in de voetsporen van zijn vader treedt, alleen maar een zegen zijn", verklaart Liboton in een interview met het weekblad Primo.

"Natuurlijk is het belangrijk hoe Thibau hiermee om zal gaan, maar ik heb er alle vertrouwen in dat hij hier goed mee om kan gaan. Hij is een rasatleet met een sterke mentale kracht en een kop erop."

Met zijn talent, vastberadenheid en de steun van zijn vader heeft Thibau Nys alles in huis om uit te groeien tot een van de beste veldrijders ter wereld.

Het zal ongetwijfeld spannend zijn om zijn successen in de toekomst te volgen en te zien hoe hij zijn eigen stempel zal drukken op het cyclocrossen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.