Wout Van Aert kan het amper geloven na eerste rit in Tour de France: "Is wel heel straf"
PMN
Wout Van Aert kan het amper geloven na eerste rit in Tour de France: "Is wel heel straf"
Foto: Photo News

Het heeft niet mogen zijn voor Wout Van Aert. Hij had zijn zinnen gezet op die eerst rit in de Tour de France. Die ronde is zaterdag begonnen.

Wout Van Aert wilde zondag in het geel starten. Dan moest hij wel de rit van zaterdag winnen in de Tour de France. Dat is hem niet gelukt. Wout geeft er bij Sporza meer uitleg over.

Het was niet Wout maar wel de broers Yates die wegreden van de rest. Wout heeft veel respect voor hun prestatie. "Chapeau ook voor hen. Het is straf dat ze zo'n groot gat sloegen, want Wilco (Kelderman) en Sepp (Kuss) deden er alles aan. Verdiend gewonnen."

Wout neemt niet iets kwalijk. Hij heeft nog een compliment over voor zijn ploeg. "We konden niet veel anders doen. Chapeau hoe de ploeg vandaag gereden heeft."

Echt zuur! Mijn benen begonnen ook pijn te doen op 200 à 300 meter van de meet

Het werd voor de renner van Jumbo-Visma wel zwaar op het einde. "Mijn benen begonnen pijn te doen op 200 à 300 meter van de meet, omdat we wisten dat het niet meer om te winnen was. Het is echt zuur."

Zondag is er een nieuwe dag en dus ook weer nieuwe kansen voor Wout. "Jazeker. Ik was blij met de positie waarin ik zat op die laatste klim, dat was enorm afzien. De laatste 2,3 km ging het erg hard, ik was blij dat ik er nog bij zat. Maar het is wel teleurstellend dat er iemand voorop blijft", besluit Wout.

Meer nieuws

Meer nieuws

.