"Beslissing die Wout Van Aert genomen heeft over bevalling van z'n vrouw Sarah De Bie vind ik echt niet kunnen"
PMN
"Beslissing die Wout Van Aert genomen heeft over bevalling van z'n vrouw Sarah De Bie vind ik echt niet kunnen"
Foto: Instagram @debiesarah

Zaterdag is de Tour begonnen. Wout Van Aert is ook weer van de partij. Al is het nog lang niet zeker of hij de Tour zal uitrijden.

Wout Van Aert verscheen zaterdag aan de start van de Tour de France. Het is het grootste wielerevenement ter wereld. Iedere renner wil er graag aan deelnemen. Wout krijgt wel wat kritiek te slikken.

Wout zei eerder al dat hij de Tour zal verlaten als zijn vrouw Sarah De Bie moet bevallen. Voor het koppel is dit hun tweede kindje. Ze hebben met Georges al samen een zoontje.

Gert Jakobs heeft zelf vier keer de Tour uitgereden. Dat Wout zou opgeven om de geboorte van zijn zoontje mee te maken, gaat er bij Gert niet in. "Het ligt mij als een baksteen op de maag", zegt de Nederlander in een filmpje op Twitter.

"Ik vind dat zoiets niet kan. Dat zijn broodheren van Jumbo-Visma het goed vinden, dat begrijp ik al helemaal niet. De doelstelling voor Wout is geel in Parijs. Dan heb je elke collega op iedere minuut van de dag nodig."

"Wout is acht collega's in één renner. Hij lost alle problemen op. Wanneer het fout dreigt te lopen, lost hij het op. Hij is de belangrijkste man van Jumbo-Visma. Zonder hem in de Tour wordt deze fundering heel wankel."

"Ik begrijp vanuit zijn privéstandpunt dat Wout de geboorte van zijn zoontje wil meemaken. Zakelijk en sportief vind ik het echt onbegrijpelijk."

Meer nieuws

Meer nieuws

.