Wim Soutaer over zijn nieuwe single ‘Het is tijd’: “Past perfect bij de komst van het vaccin”

door: WVDS
YouTube
Video bron: YouTube

Wim Soutaer heeft een nieuwe single uit: ‘Het is tijd’. Na het succesvolle  ‘Allemaal’ was Wim klaar om opnieuw een positief leuk nummer uit te brengen, één die gaat opvallen door zijn catchy geluid en leuke energie.

Welk gevoel heb je nu je nieuwe single gaat uitkomen?

“Voor mij is het heel spannend. Ik ben enorm benieuwd naar wat het grote publiek gaat vinden van mijn nieuwe single ‘Het is tijd’. Het is een positief en leuk nummer en past perfect bij de hoopvolle vooruitzichten die er nu zijn met de komst van het vaccin.”

Hoe zou je de sfeer omschrijven van jouw nieuwe nummer?

“Ik sta zelf heel positief in het leven en ik sta open voor veel dingen  Als ik het nummer hoor komt er spontaan een lach op mijn gezicht. Ik hoop dat het liedje ook zo zal binnenkomen bij de mensen. Je kan ook niet blijven stilstaan op het nummer. De bedoeling was om een positief leuk nummer te maken en daarin zijn we wel geslaagd.”

Het nummer is vrij ritmisch en heeft een apart geluid, hoe komt dat?

“De roots voor ‘Het is tijd’ liggen in een Zuid-Afrikaans lied wat me onmiddellijk aansprak. Door de Afrikaanse klanken en ritme had ik al een vrij goed idee hoe het nummer zou kunnen klinken. Veel mensen kennen mij nog van ‘Allemaal’ en nu wilde ik, 17 jaar later weliswaar, een nieuw nummer maken met eenzelfde sfeer, maar dan wel in een nieuwe modern jasje. De melodie geeft je onmiddellijk energie.”

Waarover gaat het lied?

”De klanken van de muziek gaven me inspiratie voor de woorden en op die manier heb ik de tekst voor dit nummer samen met Julie Van Bouwel geschreven. De tekst ‘Het is tijd’ gaat over de liefde. Zo zing ik ‘Het is tijd, ‘t is voor altijd voor jou en mij, geef me je hand en dans het leven door met mij’. 

Hoe was het om je nieuwe single ‘Het is tijd’ te maken?

“Ik ben altijd wel bezig gebleven met muziek. Zo speel ik thuis graag gitaar en piano en schrijf ik af en toe een nummer. Voor deze single heb ik me laten omringen door een team van jonge mensen. Het is dan ook een modern en fris nummer geworden. Het werk in de studio zit er op en nu wil ik het graag laten horen aan iedereen” 

Zullen we dit jaar nog meer van Wim Soutaer kunnen horen en zien? Heb je al bepaalde plannen?

“Ik hoop dat ik zo snel mogelijk terug zal kunnen optreden. Dat is het plezantste wat er is. Bezig zijn, geeft energie. Ondertussen werk ik verder aan nieuwe liedjes. Hopelijk kan ik nog meer nieuwe nummers uitbrengen voor en na de zomer. Misschien wel een nieuw album, wie weet.” 

Download Wim zijn nieuwe sigle hier: 'Het is tijd'- Wim Soutaer