Wendy Van Wanten schrikt ervan: “Moest achter gordijntjes van auto zitten”
WVDS

Iris Vandenkerckhove, alias Wendy Van Wanten, is al 30 jaar één van de populairste zangeressen van Vlaanderen. We blikken met haar terug op een rijkgevulde carrière. Vandaag vertelt ze over haar zangcarrière.

Hoe ben je aan jouw zangcarrière begonnen? Hoe ging de overgang van model naar de zangeres Wendy Van Wanten?

“Op mijn 28 jaar heb ik afscheid genomen van mijn modellencarrière. Van kleins af aan heb ik altijd gezongen. Vroeger nog als sopraan in een koor.” 

“Ook toen ik nog fotomodel was reed ik dikwijls samen met andere meisjes naar modeshows en wanneer het defilé gedaan was zong ik onderweg naar huis ook altijd spontaan liedjes in de auto. Op feestjes vroegen ze me ook regelmatig om een liedje te zingen.”

Ontdekt door Baccarabeker 

“In 1986 deed ik mee in de ploeg van Johan Verminnen aan een zangwedstrijd de Baccarabeker. Onze ploeg won de wedstrijd en persoonlijk won ik bovendien de pers- en personalityprijs. Daarna kreeg ik een platendeal met BMG/Ariola en ik zong ook in het voorprogramma van Gilbert Bécaud.”

“Toen Tien Om Te Zien startte ben ik mee op die trein gesprongen. Mijn eerste productie was met Marc Dex. Daarna kwamen nog een aantal nummer één hits en toerde ik doorheen Vlaanderen.”

Wendy Mania

“Ik heb echt een ‘Wendy Mania’ meegemaakt. Markten stonden vol, ik moest achter gordijntjes in de auto zitten. Dat was fantastisch en het publiek blijft mij al 30 jaar lang graag zien.”

“Hoewel de opnames aan de PinUp Club maar 4 dagen hebben geduurd, heb ik het typetje van Wendy verder doorgetrokken in mijn zingen en alles wat ik daarna heb gedaan aan programma’s, interviews, …”

Meer nieuws

Meer nieuws

.