Wendy Van Wanten over populair tv-programma: “Iedereen sprak erover maar niemand had het gezien”

door: WVDS
Wendy Van Wanten Sterren op de Dansvloer 2006
Afbeelding bron: Instagram @ wendyvanwanten

foto: Sterren op de Dansvloer 2006

Iris Vandenkerckhove, alias Wendy Van Wanten, is al 30 jaar één van de populairste zangeressen van Vlaanderen. We blikken met haar terug op haar rijkgevulde carrière. Vandaag vertelt ze over de ‘PinUp Club’.

Wendy Van Wanten was een typetje, een mooie sexy stoeipoes, wat in die tijd toch wel gewaagd was. Hoe heb jij die periode ervaren?

“In 30 jaar tijd is er veel veranderd op vlak van erotiek. Internet bestond toen nog niet. Iedereen van Vlaanderen keek naar de PinUp Club en moest het gezien hebben. Iedereen sprak erover, maar iedereen ontkende dat ze het gezien hadden. Dat vond ik eigenlijk wel grappig aan de hele situatie.”

“Alles was heel onschuldig als je vergelijkt met wat er tegenwoordig allemaal binnen handbereik is op het internet en tv. Mij ging het vooral over de verbale erotiek. Uiteindelijk werd ik destijds vereenzelvigd met het typetje dat Wendy was en werd ik ook uitgeroepen tot sekssymbool, wat eigenlijk niet mijn betrachting was.” 

Wendy Van Wanten strooifoto van beginperiode

Wendy Van Wanten Strooifoto beginperiode
Afbeelding bron: Instagram @ wendyvanwanten

Meer dan alleen maar sexy zijn

“Dat sloeg in als een bom een Vlaamse die in Nederland op tv kwam. Nu kan ik het allemaal wel wat meer relativeren, maar tijdens die eerste periode wist ik van mezelf dat ik veel meer kon dan alleen maar sexy wezen.”

“Na die eerste kennismaking van het publiek met Wendy Van Wanten op tv, heb ik veel andere kansen gekregen in de media. Zo mocht ik meespelen in musicals zoals ‘Romeo en Julia’, ‘De Zeemeermin’. In ‘Meester Hij Begint Weer’ speelde ik de directrice. Ik kon ook eens andere facetten van mezelf in de kijker zetten, dat vond ik heel leuk.”

Wendy Van Wanten heks in De Kleine Zeemeermin Studio100

Wendy Van Wanten heks in De Kleine Zeemeermin Studio100
Afbeelding bron: Instagram @ wendyvanwanten

Zijn onderwerpen als seksualiteit, relaties, liefde,onderwerpen waarover je ook open met je kinderen spreekt?

“Als ze vragen hebben, zullen we daar zeker over praten, maar het is niet zo dat ik hen zelf ga aanspreken over die onderwerpen. Het is ook prettig dat ze zelf sexualiteit en verliefdheid kunnen ontdekken.”

“Het ene kind is er al wat opener in dan het andere, maar ook via internet komen ze veel te weten tegenwoordig, dat was wel anders in mijn tijd.”

Wendy Van Wanten opnamen De Zoete Inval

Wendy Van Wanten opnamen De Zoete Inval
Afbeelding bron: Instagram @ wendyvanwanten