Wendy Van Wanten neemt besluit: “Zolang blijf ik nog doorgaan”
WVDS

Iris Vandenkerckhove, alias Wendy Van Wanten, is al 30 jaar één van de populairste zangeressen van Vlaanderen. We blikken met haar terug op haar rijkgevulde carrière. Vandaag vertelt ze over uiterlijke verzorging.

In 2020 stond je 30 jaar in de spotlights, hoe lang wil je nog doorgaan? Heb je voor jezelf uitgemaakt wanneer je zou willen stoppen?

“Ik treed nog ontzettend graag op en mijn fans blijven nog steeds naar mijn optredens komen. Soms denk ik: ‘Als ik nog vijf jaar Vlaanderen kan doorkruisen zou ik blij zijn’. Daarnaast moet het financieel ook allemaal haalbaar zijn. En ik moet me er ook goed bij blijven voelen. Ik heb ooit gezegd: ‘Ik zal blijven doorgaan zolang het esthetisch verantwoord is’.”

Nu we het over cijfers hebben, jij bent in 2020, 60 jaar geworden, hoe ervaar je die leeftijd?

“Eerlijk gezegd is dat wel een confrontatie geweest. Ik had niet gedacht dat het onbewust zo’n grote impact op me zou hebben. 65 lijkt zelfs soms al dichtbij en dan schrik ik daar wel van.”

“In mijn hoofd wil ik er niet aan toegeven. Ik wil jong van geest blijven, ik moet ook wel met een dochter van 12 jaar thuis. Het is nog niet aan mij besteed om me oud te voelen.”

Veel mensen vinden je nog steeds de mooiste vrouw van Vlaanderen. Hoe belangrijk is uiterlijk voor jou?

“Thuis werd er al van kleins af nadruk gelegd op uiterlijke verzorging. Zeker mijn zus die twaalf jaar ouder is, behandelde mij als een levende pop en wanneer ik naar school ging, moest ik er ook altijd piekfijn uitzien. In het modellen wereldje ben je ook constant met je uiterlijk bezig.” 

“Toch ben ik eerder op een natuurlijke manier bezig met mijn uiterlijk en heb ik geen plannen om in me te laten snijden of kunstmatig mijn rimpels weg laten werken. Ik zie wat de natuur met me doet.”

Onlangs heb je wel ingegrepen door aan je figuur te werken.

“Door mijn menopauze ben ik toch wel tien kilo bijgekomen en daar voelde ik me niet goed bij. En dan heb ik beslist om daar toch iets aan te doen. Ik heb twee maanden op mijn voeding gelet en oefeningen gedaan om die overtollige kilo’s terug kwijt te spelen.”

Hoe erg mis je jouw fans en het optreden momenteel?

“De week voor de lockdown heb ik gelukkig met al mijn fans ‘30 jaar Wendy Van Wanten’ en   mijn 60ste verjaardag nog kunnen vieren. Daarna was er niet veel meer mogelijk. Het lijkt er ook niet op dat we morgen al weer zullen kunnen optreden..” 

“Om mijn 30 jaar carrière toch een beetje te vieren post ik elke week op mijn Instagram een foto van mezelf doorheen die 30 jaar en ik krijg daar heel fijne reacties op.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.