Wendy Van Wanten legt uit: “Hij heeft die naam eigenlijk uitgevonden”
WVDS

Iris Vandenkerckhove, alias Wendy Van Wanten, is al jaren één van de populairste zangeressen van Vlaanderen. We blikken de hele week met haar terug op haar rijkgevulde carrière. Vandaag vertelt Wendy hoe het allemaal begon.

“Na de Baccarabeker, een zangwedstrijd die ik gewonnen had met mijn ploeg, werd ik benaderd door Jef Rademakers die het Nederlandse tv-programma de PinUp Club maakte”, legt Wendy Van Wanten uit aan Showbizz24. 

“Hij benaderde me voor een rol als pin-up in het zwembad, maar ik wilde presenteren en niet in een zwembad springen.” Toen hij daar niet op in wilde gaan, heb ik mijn fotoboek dicht gedaan en ben ik opgestapt.” 

“Iedereen verklaarde mij toen gek, want die man had heel veel invloed binnen Veronica. Ons gesprek is bij hem wel goed blijven hangen, want een jaar later heeft hij me terug gecontacteerd voor een gesprek en kwam het idee van een brievenrubriek.”

Iemand die weet wat ze wil

“Hij heeft in feite ook ‘Wendy Van Wanten’ uitgevonden. Hij zei: ‘Jij bent duidelijk een vrouw die weet wat ze wil, jij weet ‘Van Wanten’’. Koos Postema, nog een bekende Nederlander destijds zei, Wendy past bij jouw, dat is erg sprookjesachtig.”

“Tijdens de rit naar huis drong het tot mij door dat ik Wendy Van Wanten was geworden. De opnames van de brievenrubriek in de PinUp Club hebben maar 4 dagen geduurd, maar ik heb de naam al 30 jaar lang behouden.” 

Meer nieuws

Meer nieuws

.