Wendy Van Wanten: “Ik heb me teveel gegeven voor anderen”

door: WVDS
Wendy Van Wanten en kinderen
Afbeelding bron: Instagram @ wendyvanwanten

Iris Vandenkerckhove, alias Wendy Van Wanten, is al 30 jaar één van de populairste zangeressen van Vlaanderen. We blikken met haar terug op haar rijkgevulde carrière. Vandaag vertelt ze over haar moederrol.

Hoe zou je jezelf omschrijven als moeder? 

“Wel nu kan ik dat wat meer vanop een afstand bekijken en goed omschrijven. Ik heb achteraf gezien, me te veel gegeven. Veel te veel klaargestaan voor anderen zonder dat je daarvoor beloond of gerespecteerd wordt.” 

“Men zegt soms dat wanneer een poes voor haar kittens moet zorgen, ze eerst zelf voldoende moet eten en rust nemen om daarna goed voor voor haar kleintjes te kunnen zorgen.”

“Ik heb hen niet zozeer verwend qua materiële zaken, maar ik ben altijd heel bezorgd en bekommerd geweest. Ik heb heel veel uit hun handen genomen. Nog steeds moet ik erop letten dat ik mezelf niet telkens wegcijfer. ”

Wendy Van Wanten en kinderen kerst
Afbeelding bron: Instagram @ wendyvanwanten

Zie je bepaalde karaktertrekken van jezelf bij je kinderen?

“Ik merk dat Clement het meest op mij lijkt. Hij wil goed doen voor anderen, anderen pleasen. Hij is heel gevoelig. Mijn dochter daarentegen is zelfstandiger en heeft meer de karaktereigenschappen van haar papa.”

“Ikzelf ben eigenlijk overgevoelig, maar in mijn job heb je dat ook wel nodig. Wil je als artiest een lied vertolken op een manier waarbij je de mensen raakt, of wil je als actrice een rol neerzetten die geloofwaardig is, dan moet je helemaal in dat gevoel kunnen kruipen.”

Wendy van Wanten en gezin brengt toost uit
Afbeelding bron: Instagram @ wendyvanwanten

Wat ik doe, wil ik uitermate goed doen

“Betreft mijn dieet ben ik enkele maanden geleden een overeenkomst aangegaan met een bepaald merk en dat heb ik ook doorgezet. Ik ben er 10 kilo mee afgevallen. Ik wil steeds mijn doel bereiken. Als ik voor iets ga, dan ga ik er meer dan 100 procent voor en wil ik het tot een goed einde brengen.” 

Heb je nog plannen, dromen voor de toekomst?

“Op privévlak hoop dat ik nog lang in goede gezondheid mag verkeren om later de kleinkinderen die er nog gaan komen als een echte, op oma leeftijd zijnde oma, te leren kennen.”

“Professioneel wil ik natuurlijk zo snel mogelijk opnieuw op een podium staan. Wat ik ook nog wel zie zitten is om me te smijten in een bepaald project en creatief bezig te zijn. Dat mag zeker nog op mijn pad komen, maar ik denk dat het dit jaar nog moeilijk gaat zijn voor onze sector.”

Wendy Van Wanten in Groeten uit met gezin
Afbeelding bron: Instagram @ wendyvanwanten