Wendy Van Wanten: “Dat gaf de doorslag om voor Frans te kiezen”
WVDS

Iris Vandenkerckhove, alias Wendy Van Wanten, is al 30 jaar één van de populairste zangeressen van Vlaanderen. We blikken met haar terug op haar rijkgevulde carrière. Vandaag vertelt ze over de liefde. Veertien jaar geleden heeft de zangeres via het VTM-programma “Wie wordt de man van Wendy’ haar huidige man Frans Vancoppenolle gevonden. 

Waarom ben je voor hem gevallen?

“Dat vraag ik me nog altijd af”, lacht Wendy. “Eerst was Frans me niet speciaal opgevallen tussen de kandidaten, maar zijn humor is voor mij doorslaggevend geweest. Ik mocht ook op date met de laatste drie kandidaten en bij Frans voelde ik me het meest op mijn gemak. Hij was van Brugge dus we spraken ook hetzelfde dialect.” 

“We hadden voor het programma aan de Damse Vaart een fotosessie en het was alsof we elkaar al jaren kenden. Hij kon me ook met zijn sterke armen optillen en ik kon gewoon mezelf zijn. Die foto staat trouwens nog steeds op mijn piano. Het plaatje klopte.”

“Op dat moment wist ik nog wel niet of we op seksueel vlak zouden matchen, want ik was tot dan heel braaf geweest. Samen mochten we een week naar Griekenland op reis. We moesten elk een aparte vlucht nemen omdat niet mocht uitlekken welke man ik gekozen had. In Griekenland is dan echt de vonk overgeslagen.”

Jullie werken ook samen, hoe hebben jullie een balans gevonden tussen werk en privé?

“Die balans heeft eigenlijk altijd spontaan goed gezeten. Privé en werkgerelateerde opdrachten vloeiden altijd door elkaar. We zijn jarenlang onafscheidelijk geweest en Frans ging overal met me mee naar toe. Ook nu hij niet meer mijn manager is, zijn we nog steeds onafscheidelijk.” 

“Toen ik door ziekte uitviel, zagen we pas in dat het gevaarlijk is voor ons beiden om volledig afhankelijk te zijn van mijn werk en inkomen. We moeten ook nog verder kunnen als één van ons beide niet kan werken."

"Ook voor Frans is het fijn om zelf ook met iets bezig te zijn. Vandaar heeft Frans twee jaar geleden een job gezocht. Momenteel is hij omwille van herstructurering in zijn vorig bedrijf op zoek naar iets anders.”

Wat vind je belangrijk in een relatie?

“Dat we een gezellig nestje hebben, dat ik me veilig en geborgen voel bij mijn partner en dat we op elkaar kunnen rekenen. Wij verdelen ook wel de taken in het huishouden en vullen elkaar heel goed aan. Elk heeft zijn gewoontes, maar we zijn heel graag bij elkaar. Wanneer Frans uit ging werken heb ik wel moeten leren om alleen te zijn, dat was in het begin toch een beetje aanpassen.”

“We hebben ups en downs gehad zoals waarschijnlijk iedereen in een relatie wel eens heeft, maar we hebben ontdekt dat we telkens toch opnieuw voor elkaar kiezen en we hebben natuurlijk ook onze dochter die we een warm nest willen geven. Clement is ondertussen al aan het bouwen aan zijn eigen toekomst, maar ons meisje is nog thuis.”

De media heeft al veel geschreven rond jou en je gezin. Is er ooit iets geschreven wat totaal van de pot gerukt was?

“Op een gegeven moment haal ik een boekje uit de brievenbus met op de voorpagina in het groot dat we uit elkaar zouden zijn, terwijl we gezellig samen aan het ontbijt zaten. We hadden die reporter totaal niet gesproken en er werden plots wekelijks absurde uitspraken de wereld ingestuurd over ons.”

“Mijn hoofdrol is mijn moederrol en zulk nieuws raakt niet alleen Frans en mij, maar ook de kinderen en dat maakte mij uitermate verdrietig en boos. Toen zijn we tegen dat blad tegenin gekomen, want op die manier zou je uiteindelijk nog echt ruzie krijgen.”

“Tijdens optredens in die periode heb ik me wel enorm gesteund gevoeld door mijn publiek. Ik kreeg zelfs een staande ovatie. Dus niet iedereen gelooft wat er allemaal aan sensatieverhalen geschreven wordt, gelukkig maar.” 

Heb je ook ooit met een bepaald verhaal moeten lachen?

“Waar ik wel om moeten lachen heb, is wanneer ze schreven, Wendy blijft er goed uitzien omdat ze botox gebruikt. Terwijl ik helemaal niets van dat soort producten gebruik en zeker al geen cosmetische ingrepen heb laten uitvoeren om er mooier of jeugdiger uit te zien.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.