Interview Hugo Sigal openhartig over nieuw theaterstuk: “Ik heb nog nooit zo’n rol gespeeld”
WVDS

‘Het Spook van de Operette’ is de naam van het nieuwe theaterstuk, waarin Hugo Sigal een grote rol speelt. Op 7 oktober gaat het stuk van start in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Tijdens een open repetitie sprak Hugo met Showbizz24 over zijn rol. 

‘Het Spook van de Operette’ gaat over een erfeniskwestie. Twee neven worden de nieuwe eigenaars van een vervallen operettetheater, wanneer ze er niet uitkomen wat er mee zal gebeuren, schakelen ze de derde neef, Benoit, in.

Een rol voor Hugo Sigal. “Ik speel één van de neven, een homo die terugkomt uit Amerika die tegenstribbelt om het theater te laten verkopen. Mijn personage zegt ‘Nee, het theater wordt niet verkocht’”, vertelt Hugo.

Voor de rol moest Hugo zich echt wel goed voorbereiden om zich te kunnen inleven. De rol van Benoit heeft namelijk totaal geen raakpunten met de acteur zelf.

“Het is een rol die heel ver van mezelf staat”, vertelt Hugo Sigal (74). “Ik heb nog nooit een homo gespeeld. Maar we hebben wel veel homo-vrienden, dus maniertjes heb ik wel kunnen ‘stelen. En ik heb me voor mijn personage toch wel laten inspireren door iemand die ik ken”, aldus Hugo. 

Meer info over het stuk en tickets kan je hier vinden. 

Ontdek hieronder hoe Hugo Sigal inspiratie opdeed voor zijn nieuwe rol in het theater ‘Het Spook van de Operette’.

Meer nieuws

Meer nieuws

.