Guy Swinnen gebeten door eigen hond: “Dan was ze er misschien nu niet meer geweest”

door: WVDS
Guy Swinnen beet Fanny
Afbeelding bron: Guy Swinnen

De meeste mensen die de foto van Guy Swinnen op Instagram zagen, waren toch wel wat ongerust. Op de foto staat de hand van Guy, duidelijk rood en opgezwollen. Er zijn ook een aantal wonden te zien. Dat blijken tandafdrukken te zijn van zijn hond Fanny, een kortharige Bordercollie. Guy laat in een interview met onze redactie weten dat het er erger uitziet dan het is.

“Het is in feite onze eigen schuld dat het is misgelopen”, doet de zanger zijn verhaal. “Kito is een witte Stafford die mijn vrouw soms oppast. Een enorm trouw en lief beest. Zelf heb ik een kortharige Bordercollie, Fanny. Ze waren samen thuis op dat moment.”

Wanneer is het misgelopen?

“Normaal komen ze goed overeen, maar die dag had mijn vrouw een been meegebracht van de slager en aan hen gegeven. Op een bepaald moment zijn ze om dat been beginnen vechten.” 

Was je niet bang om tussen te komen?

“Ik moest wel tussenkomen, anders was er misschien nu geen Fannyke meer geweest. Ik weet dat als Kito bijt, dan lost hij niet meer en bestaat het gevaar dat hij Fanny zou doodbijten. Hij vliegt meteen in haar nek in een blinde woede. En net daarom wilde ik ze uit elkaar halen.” 

“Om erger te voorkomen wilde ik Kito van Fanny aftrekken, maar op dat moment zat Fanny nog volop in de aanval om zich te verdedigen en hapte ze per ongeluk in mijn hand. Haar uithaal was eigenlijk bedoeld voor Kito, maar omdat ik ertussen zat heb ik de beet moeten incasseren.” 

“Het is uiteindelijk allemaal nog goed uitgedraaid. Uiteraard was het ook niet zo slim van ons om maar één bot te laten liggen voor twee honden.”

Hoe erg is het met jou nu?

“Het is minder erg dan het eruit ziet. Ik moet enkel nog een Tetanusprik laten zetten. De wonde moest niet genaaid worden, gelukkig maar.”

Dat Kito en Fanny lief kunnen zijn voor elkaar blijkt uit onderstaande foto. Fanny ligt gezellig bovenop Kito in de zetel.

Guy Swinnen Kito en Fanny
Afbeelding bron: Guy Swinnen