Weinig begrip voor keuze van Albert II: “Delphine heeft er niet om gevraagd”
COS
Weinig begrip voor keuze van Albert II: “Delphine heeft er niet om gevraagd”
Foto: Photonews

Zeven jaar lang heeft de rechtszaak geduurd. Delphine van Saksen-Coburg, voorheen Boël, heeft eindelijk gekregen waarop ze jaren hoopte: erkenning.

Bas van Toor (83) mag deze week het revalidatiecentrum verlaten waar hij verbleef na een schouderblessure, maar krijgt nu alweer met nierstenen af te rekenen. Bassie werd eerder dit jaar opgenomen omdat hij zijn schouder had gebroken toen hij uit zijn rolstoel was gevallen. De zoveelste tegenslag voor van Toor. Hij is compleet afhankelijk van de wijkverpleging en de hulp van zijn vrouw Coby en de kinderen.

Van Toor begon drie jaar terug af te takelen na een zware longontsteking. Hij kreeg een zware behandeling voorgeschreven, maar even later liep het alweer mis: hij werd toen met spoed opgenomen in het ziekenhuis, waar bleek dat Bas aan de ziekte van Bell lijdt, een verlamming aan de gelaatsspieren. Alsof dat niet genoeg was, werd van Toor ook nog eens getroffen door hartfalen. Hij kreeg een hartstilstand en werd geopereerd aan een halsslagader. Daarop werd hij verschillende keren opgenomen in een revalidatiecentrum, gezien de toestand van de voormalige clown enkel achteruit ging.

Bas is intussen te zwak om zelf te praten. Daarom voert zijn dochter het woord: “Zijn nierstenen moeten worden verwijderd. Mijn vader hoopt dat die ingreep snel kan plaatsvinden omdat hij veel pijn heeft”, klinkt het. “Van de schouderbreuk is hij redelijk hersteld, maar we zijn natuurlijk niet blij met de volgende ingreep die in het verschiet ligt. Pa heeft enorm veel pijn en die nierstenen moeten er zo snel mogelijk uit. Het vervelende is dat mijn vader behoorlijk verzwak is.”

De entertainer kreeg bovenop alles ook nog een blaasontsteking die weer een nierbekkenontsteking veroorzaakte. De familie maakt zich grote zorgen. “Het houdt maar niet op. We maken ons best wel zorgen en vragen ons af hoe lang hij dit nog volhoudt. Toch blijft Bas in alles optimistisch, ook al kan hij zichzelf niet meer alleen redden.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.