Verschrikkelijk wat Nederlandse kroonprinses Amalia overkomt
COS

Prinses Amalia woont niet meer in Amsterdam. Haar studententijd zou - zoals het cliché het stelt - de mooiste tijd van haar leven moeten zijn, maar dat is wel anders.

Zes weken geleden begon prinses Amalia met studeren in Amsterdam. Een tijdje geleden werd opeens duidelijk dat Amalia niet meer aan haar studentenkamers gespot werd. Dat heeft te maken met een dreiging tegenover de prinses.

Amalia zou in het vizier zijn van de mocro-maffia. Er werd gevreesd voor een mogelijke ontvoering. Uit voorzorg woont Amalia dan ook niet meer in studentenkamers. Ze is noodgedwongen opnieuw moeten intrekken bij haar ouders.

Of en wanneer Amalia zal kunnen terugkeren naar het normale studentenleven, is niet duidelijk. Volgens haar moeder koningin Máxima heeft de hele situatie natuurlijk "enorme consequenties" voor haar leven.

"Dat betekent natuurlijk dat zij niet in Amsterdam woont en dat ze ook niet echt naar buiten kan", vertelt koningin Máxima tijdens een staatsbezoek in Zweden.

"Die consequenties zijn heel moeilijk voor haar. Het is voor haar geen studentenleven zoals andere studenten dat hebben. Ik moet eerlijk zeggen dat ik trots ben hoe ze dit allemaal volhoudt", aldus de koningin.

https://twitter.com/WDehandschutter/status/1580594854593036290

https://twitter.com/Anne_Vader/status/1580590753717186561

Meer nieuws

Meer nieuws

.