Thierry Debels vindt bewijs van afkeer van Belgisch koningshuis: “Hij deed dat opzettelijk”
WVDS
Thierry Debels vindt bewijs van afkeer van Belgisch koningshuis: “Hij deed dat opzettelijk”
Foto: Photonews

Thierry Debels bracht de kleinkinderen van koning Albert en koningin Paola in kaart in zijn laatste boek ‘De jonge royals van België’. Amedeo, de eerstgeborene van Astrid en Lorenz, komt uitgebreid aan bod in zijn boek. Opvallend is zijn afkeer van al het koninklijke gebeuren.

“Wat veel mensen zijn vergeten is dat in de eerste periode van het koningschap van koning Albert en koningin Paola alleen Astrid in de belangstelling stond. Kroonprins Filip had destijds nog geen kinderen en was nog niet getrouwd”, vertelt royaltywatcher Thierry Debels aan Showbizz24.

Astrid in de spotlights

“Tot het moment dat Filip trouwde met Mathilde en kroonprinses Elisabeth in 2001 werd geboren waren alle spotlights enkel op Astrid gericht. Veel mensen dachten zelfs dat Amedeo op de troon zou komen.”

“Maar die jongen heeft altijd gezegd dat het koningschap hem helemaal niet interesseert. Toen hij ging trouwen heeft hij opzettelijk geen toestemming gevraagd aan koning Filip om te trouwen. Dat is duidelijk een bewijs van zijn uitspraak.” 

Tegen zijn zin

“Een jaar later heeft koning Filip hem toch de toestemming gegeven zeer tegen de zin van prins Amedeo, want het was net zijn bedoeling om niet in de troonopvolging opgenomen te worden.”

“Wie de Duitse en Zwitserse pers volgt vangt af en toe wel eens iets op van Amedeo, de oudste zoon van Astrid en Lorenz. Zo heeft hij onlangs nog een interview gegeven aan de Duitstalige Zwitserse pers.” 

Gelukkig in Zwitserland

“De oudste zoon van Astrid en Lorenz is gelukkig in Zwitserland en is als bankier in de voetsporen van zijn vader getreden. Amedeo woont met zijn gezin en twee kinderen in Zwitserland.” 

“Dus hij is absoluut niet van plan om terug te keren naar België. Die man heeft duidelijk zijn weg gevonden”, aldus Thierry Debels.

Het boek ‘De jonge royals van België’ is te koop bij de Standaard Boekhandel.

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!

WIN EEN EXEMPLAAR VAN HET BOEK
Stuur een goede vraag over het Belgisch koningshuis door voor royaltywatcher Thierry Debels naar win@showbizz24.be en maak kans op een gratis exemplaar van het boek!

Meer nieuws

Meer nieuws

.