Interview Thierry Debels over opvoeding jonge royals in België: “Ze doen wat ze willen”
WVDS
Thierry Debels over opvoeding jonge royals in België: “Ze doen wat ze willen”
Foto: Photonews

Thierry Debels die met zijn boek ‘De jonge royals van België’ het leven van de jongste generatie royals belicht, ziet grote verschillen in opvoeding tussen de koninklijke gezinnen.

“Tussen de gezinnen van Filip, Laurent, Astrid en Delphine zijn er duidelijke verschillen qua opvoeding. Bij Astrid en Lorenz zie je dat ze hun kinderen opgevoed hebben als wereldburgers. Ik noem hen wel eens de jetset royals.” 

Echte jetset royals

“Dat zijn mensen die de hele wereld rondreizen en studies doen in het buitenland. Zo heeft Joachim zijn studies in Harvard gedaan. Amedeo zat in New York op een bepaald moment en werkt in Zwitserland. Laetitia, de jongste dochter van Astrid, studeert in Engeland. Je voelt dat is heel internationaal.“

“Bij Filip en Mathilde is dat momenteel met Elisabeth en Gabriël die in Engeland studeren ook al iets meer internationaal aan het worden, maar het zijn veel minder jetset royals.”

“De kinderen van Laurent zitten voorlopig nog allemaal in België. Delphine is met haar gezin overgekomen naar België en tot zover ik weet gaat ze in België blijven.”

“Ze doen wat ze willen”

“Ik denk dat kwestie van opvoeding de kinderen van Astrid zeer vrij opgevoed zijn. Lorenz heeft ooit gezegd over zijn vijf kinderen: Ze doen wat ze willen.”

“Bij Filip is dat uiteraard veel moeilijker. De toekomst van Elisabeth ligt vast en dan heb je niet veel te kiezen. Dat maakt een enorm groot verschil.”

“Iedereen weet dat Mathilde een heel strenge moeder is. Haar kinderen zijn dan ook extreem goed opgevoed. Ik vind soms zelfs iets té. Ik vind dat je kinderen toch een bepaalde bewegingsvrijheid moet geven en dat hebben ze zeker niet gekregen van Mathilde”, besluit de royalty-expert.

Wil je meer te weten komen over de jonge royals? Het boek ‘De jonge royals van België’ is te koop bij de Standaard Boekhandel.

WIN EEN EXEMPLAAR VAN HET BOEK
Stuur een goede vraag over het Belgisch koningshuis door voor royaltywatcher Thierry Debels naar win@showbizz24.be en maak kans op een gratis exemplaar van het boek!

Meer nieuws

Meer nieuws

.