Schokkende onthulling na ziekenhuisopname koning Albert: "Dit hield hem langer in het ziekenhuis"
COS
Schokkende onthulling na ziekenhuisopname koning Albert: "Dit hield hem langer in het ziekenhuis"
Foto: Photonews

Koning Albert werd op dinsdag 27 juni opgenomen in het ziekenhuis. Hij vertoonde tekenen van uitdroging en werd meteen naar het ziekenhuis in Brussel gebracht.

Koning Albert was thuis, in kasteel Belvédère in Laken, onwel geworden. Er werd niet geaarzeld om de vorst op te nemen in het ziekenhuis. Hij vertoonde uitdrogingsverschijnselen en moest onderzocht worden in het ziekenhuis.

Al snel kwam er bericht van het Koninklijk Paleis dat het de goede richting uitging met de gezondheid van de koning. Hij zou al na twee dagen het ziekenhuis mogen verlaten. Op die beslissing kwamen de dokters echter snel terug.

"Later deze week" zou Albert het ziekenhuis mogen verlaten. Dat blijkt vandaag te zijn. Volgens HLN zal de koning woensdag rond 14 uur ontslagen worden uit het Saint-Luc in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Er is nu duidelijkheid waarom koning Albert langer in het ziekenhuis moest blijven. Bijkomende analyses hadden aangetoond dat hij een bloedinfectie had opgelopen. Daarvoor werd hij de afgelopen dagen behandeld.

Albert stelt het goed, zegt het paleis aan de redactie van HLN. Hij zal de komende dagen thuis rusten en herstellen. Albert is thuis in goede handen van zijn personeel en van zijn dochter, prinses Astrid. Zij zal zijn officieuze manterlzorger zijn.

Meer nieuws

Meer nieuws

.