Royatywachter verrast door zet van koning Albert: “Maar bij koningin Paola is dat niet zo”
PMN
Royatywachter verrast door zet van koning Albert: “Maar bij koningin Paola is dat niet zo”
Foto: Photonews

Royaltywatcher Jan Van Den Berghe is verrast geweest door Koning Albert II. Hij had niet gedacht dat de vorst dit zou doen.

Een toespraak van haar vader koning Filip. Gelukwensen voor haar persoonlijk, maar ook voor het land en de wereld, uitgesproken door vijf leeftijdsgenoten. Optredens van Songfestivalzangeres Blanche en de Koninklijke Balletschool van Antwerpen. Prinses Elisabeth wordt vrijdag, de dag dat ze 18 wordt, in de bloemetjes gezet tijdens een ceremonie.

De viering op het Koninklijk Paleis in Brussel is alleen op uitnodiging bij te wonen. Tachtig jongeren die net zoals zij meerderjarig worden dit jaar, krijgen een plek in de Troonzaal. Net zoals familie, vrienden en oud-leerkrachten, en voorts politici en hoogwaardigheidsbekleders.

Toch zal ook de “gewone Belg” de ceremonie rechtstreeks kunnen volgen. Op televisie welteverstaan, dat meldt Het Nieuwsblad. De VRT zal live verslag uitbrengen vanaf 11 uur. In Franstalig België doen wellicht de openbare omroep RTBF en de commerciële zender RTL dat. De viering zou een klein uur duren.

Meer nieuws

Meer nieuws

.